Kantkring ’t Aemstelkant

De kantkring ’t Aemstelkant is in 1984 opgericht als 4e kring in Amsterdam. Het was toen de enige kring hier, die ’s avonds bij elkaar kwam. Oorspronkelijk was voor de avond gekozen, omdat de meeste leden werkten, waardoor het moeilijk was overdag bijeenkomsten bij te wonen. Nu de meesten van ons met pensioen zijn, is de kring gewijzigd in een middagkring.

De kring is aangesloten bij de L.O.K.K. de Landelijke Organisatie Kant Kunst.

We komen bijeen op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. De volgende keer is dinsdag 10 september 2019. We leggen dan de laatste hand aan de voorbereidingen voor de tentoonstelling voor ons 35-jarig jubileum van 12 oktober t/m 30 november 2019.

Stofdeeltjes van Rinie Verhaegh

 

Eind juni zijn we naar de tentoonstelling “Technieken waardoor stoffen ontstaan” in het Museum “De Kantfabriek” geweest. Het was een erg mooie tentoonstelling met mooie werken van de leden van Experikant en uit het depot van het museum. Zie voor meer foto’s mijn blog.

het gezicht van de kanttentoonstelling in het Zaans Museum

 

Tijdens onze eerste bijeenkomst dit jaar op 11 september 2018 hebben we de kanttentoonstelling in het Zaans Museum bezocht. Het was geen grote tentoonstelling, maar wel overzichtelijk in een grote ladenkast. Hierin zaten verschillende kanten en mutsen. Prachtig om een misschien wel klein deel van de collectie op een nog “kleinere” ruimte te laten zien.

beverse kant

 

Prachtige Beverse kant, die ongetwijfeld als mutsenkant werd gebruikt en leuke kindermutsjes met bijpassend kant.

kindermuts met bijpassend kant

 

de grot van Alibaba in Deventer

 

Op de tentoonstelling van de LOKK ter gelegenheid van hun 40-jarig bestaan hadden wij als kringpresentatie “de grot van Alibaba” ingericht met allerlei kristallen, sieraden, goudkanten en schatkisten.

de andere kant van de presentatie

 

Zeeuwse muts Klederdracht Museum

 

14 februari 2017 gingen we naar het Klederdracht Museum in Amsterdam. Mooie kanten mutsen, mooie klederdrachten uit West Nederland en een mooie uitstalling. Persoonlijk vond ik het jammer, dat alleen de bekende klederdrachten aanwezig waren. Maar ja, die liggen bij veel mensen en vooral toeristen het beste.

bezoek catwalk 2016

 

In april 2016 gingen we naar de tentoonstelling Catwalk in het Rijksmuseum. Natuurlijk moesten we ook even in kostuum op de foto.

tentoonstelling 2014

 

Onze tentoonstelling ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan is zaterdag 13 september 2014 geopend. Hij was tot en met 30 oktober te zien in de bibliotheek ’t Olympisch Kwartier in Amsterdam-zuid . De naam was “Van de beste Kant bekeken”. De tentoongestelde stukken waren draagbare kanten die door de leden waren geklost.
Inmiddels denken we na over een tentoonstelling in 2019 ter gelegenheid van ons 35-jarig bestaan.

onze stand

 

Tijdens de jubileummanifestatie van de LOKK ontving onze stand de 3e prijs voor kringpresentaties. Hierop zijn we natuurlijk erg trots en bedanken hiervoor de 2 leden die de stand hadden ingericht en hierop erg hun best hebben gedaan.


©2018 Gon Homburg 06 53713715. Laatst gewijzigd: 16-05-2019