Regiodag Noord-Holland

Elk jaar organiseren de gezamelijke Noord-Hollandse kantkringen een Regiodag. We nodigen hiervoor iemand uit, die voor ons een workshop verzorgt. Er wordt de hele dag gezellig geklost en met elkaar gepraat. Dat laatste is ook een van de redenen om dit organiseren: de leden van de afzonderlijke kringen de gelegenheid bieden om ook de leden van andere kringen te ontmoeten.

Regiodag 2016

Regiodag 2018 Sterren!

De Regiodag van de Noord-Hollandse kantkringen is dit jaar in kerstsfeer. Op 10 november gaan we onder leiding van Thea de Roode sterren klossen.Speciaal voor deze workshop heeft ze er twee ontworpen in Florentijnse en Isernia kant, geschikt voor beginnende en gevorderde klosters.
Zoals elk jaar begint de Regiodag om 10.00 uur en eindigt rond 16.00 uur. De zaal gaat open om 09.30 uur. De dag vindt plaats in de openbare basisschool De Komeet, Jupiterstraat 141,1562 WP Krommenie. De school is op loopafstand van NS-station Krommenie-Assendelft of u pakt per bus vanaf het NS station Zaandam of het NS station Krommenie-Assendelft. Komt u met de auto, dan is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt van de school.
De kosten voor deze dag zijn € 15,00 voor LOKK leden en € 17,50 voor niet-leden. Dit is inclusief de patronen, bijbehorende beschrijvingen en koffie en/of thee. De lunch moet u zelf meenemen.
U kunt zich opgeven per e-mail via regiodagnh@gmail.com. In verband met het maximale aantal van 50 personen, waarvoor in de zaal plaats is, kunt u zich alleen individueel opgeven. Na opgave krijgt u verdere informatie over de aantallen op te winden klosjes, garens, verdere benodigdheden en de routebeschrijving toegestuurd.
Tot ziens op 10 november bij de Regiodag in Noord-Holland. De gezamenlijke Noord-Hollandse kringen.


Regiodag 2017 Kanten muiltje

regiodag 2017

Vandaag was de Regiodag Noord-HOlland georganiseerd door de kringen in deze regio. We hadden Christa van Schagen bereid gevonden om de workshop “het glazen muiltje in 3D”te geven. Hoewel er dit jaar niet zo veel deelnemers waren, werd er toch enthousiast geklost. Het muiltje is in Torchon techniek en vanwege alle onderdelen nogal bewerkelijk.

het muiltje

 

De meesten begonnen met het bloemetje en een aantal van hen kregen dit ook af. Sommigen begonnen moedig met de bandjes van het muiltje zelf.


Regiodag 2016 Kerstbal in 3D

Op 12 november was er weer de traditionele Regiodag in Noord-Holland. Dit keer in de OBS de Komeet in Krommenie. Voor het eerst en dat was te merken. We wisten niet waar het knopje van de verwarming was. Toen hij afsloeg, werd het wel erg koud in de school. Voor volgend jaar hebben we dit maar even gevraagd, zodat we het warm kunnen houden.
Het onderwerp een 3D bal in torchon, ontworpen door Christine Merecki en uitgewerkt en aangepast door Ephrem Muskee en Laurin van Heemskerk. Er werd een goede uitleg gegeven en uitgedeeld, net als alle benodigde accessoires om een mooie bal te maken. Er waren ook al kant en klare ballen te bezichtigen. Er werd ondanks de kou enthousiast geklost en ik denk, dat menigeen dit jaar een mooie bal in de kerstboom had hangen.

overzicht van de meegebrachte ballen

Kerstengeltjes

7 november was de Regiodag 2015 van de Noord-Hollandse kringen in Zaandam. Bonny van Bergen kwam een workshop geven met haar engeltjes in Torchon en Milanese kant. Ze legde alles duidelijk uit en daarna kon iedereen beginnen te klossen. Omdat er een aantal mensen al naar haar workshop in Maarn vorig jaar waren geweest, waar ze de engeltjes al hadden geklost, had Bonny een nieuw patroon meegenomen: een rendier in Milanese kant. Na de uitleg ging iedereeen hard aan het werk.

Bonny legt uit.

Aan het eind van deze gezellige dag was iedereen al een eind op weg en hadden sommigen zelfs al een engeltje af.

Engeltje in Milanese kant

Een paar deelnemers hadden de schelpen bij zich die ze vorig jaar op de Regiodag waren begonnen.

Schelp van vorig jaar, ontworpen door Sebastiana van de Herik.

©2018 Gon Homburg 06 53713715. Laatst gewijzigd: 21-06-2018