Regiodag Noord-Holland

Elk jaar organiseren de gezamelijke Noord-Hollandse kantkringen een Regiodag. We nodigen hiervoor iemand uit, die voor ons een workshop verzorgt. Er wordt de hele dag gezellig geklost en met elkaar gepraat. Dat laatste is ook een van de redenen om dit organiseren: de leden van de afzonderlijke kringen de gelegenheid bieden om ook de leden van andere kringen te ontmoeten.

Regiodag 2018

Regiodag 2018 Sterren!

10 november hadden we weer de Regiodag Noord-Holland in Krommenie. De centrale hal van de OBS De Komeet is hiervoor uitermate geschikt. Goed licht, over het algemeen de juiste combinatie in hoogte van tafels en stoelen.
Dit jaar klosten we onder leiding van Thea de Roode een ster of een lantarentje.

de sterren en het lantarentje

 

Thea had prachtige ontwerpen voor ons gemaakt. Er werd dan ook enthousiast geklost. Natuurlijk hoort daar ook praten bij. Ook daarvoor is de regiodag, het onderlinge contact en de daarbij horende gezelligheid.

contact tijdens de regiodag

Regiodag 2017 Kanten muiltje

regiodag 2017

Vandaag was de Regiodag Noord-Holland georganiseerd door de kringen in deze regio. We hadden Christa van Schagen bereid gevonden om de workshop “het glazen muiltje in 3D”te geven. Hoewel er dit jaar niet zo veel deelnemers waren, werd er toch enthousiast geklost. Het muiltje is in Torchon techniek en vanwege alle onderdelen nogal bewerkelijk.

het muiltje

 

De meesten begonnen met het bloemetje en een aantal van hen kregen dit ook af. Sommigen begonnen moedig met de bandjes van het muiltje zelf.


Regiodag 2016 Kerstbal in 3D

Op 12 november was er weer de traditionele Regiodag in Noord-Holland. Dit keer in de OBS de Komeet in Krommenie. Voor het eerst en dat was te merken. We wisten niet waar het knopje van de verwarming was. Toen hij afsloeg, werd het wel erg koud in de school. Voor volgend jaar hebben we dit maar even gevraagd, zodat we het warm kunnen houden.
Het onderwerp een 3D bal in torchon, ontworpen door Christine Merecki en uitgewerkt en aangepast door Ephrem Muskee en Laurin van Heemskerk. Er werd een goede uitleg gegeven en uitgedeeld, net als alle benodigde accessoires om een mooie bal te maken. Er waren ook al kant en klare ballen te bezichtigen. Er werd ondanks de kou enthousiast geklost en ik denk, dat menigeen dit jaar een mooie bal in de kerstboom had hangen.

overzicht van de meegebrachte ballen

Kerstengeltjes

7 november was de Regiodag 2015 van de Noord-Hollandse kringen in Zaandam. Bonny van Bergen kwam een workshop geven met haar engeltjes in Torchon en Milanese kant. Ze legde alles duidelijk uit en daarna kon iedereen beginnen te klossen. Omdat er een aantal mensen al naar haar workshop in Maarn vorig jaar waren geweest, waar ze de engeltjes al hadden geklost, had Bonny een nieuw patroon meegenomen: een rendier in Milanese kant. Na de uitleg ging iedereeen hard aan het werk.

Bonny legt uit.

Aan het eind van deze gezellige dag was iedereen al een eind op weg en hadden sommigen zelfs al een engeltje af.

Engeltje in Milanese kant

Een paar deelnemers hadden de schelpen bij zich die ze vorig jaar op de Regiodag waren begonnen.

Schelp van vorig jaar, ontworpen door Sebastiana van de Herik.

©2018 Gon Homburg 06 53713715. Laatst gewijzigd: 13-11-2018