17e OIDFA congres in Ljubljana

3 augustus 2016
Russische landenstand kreeg de 1e prijs.

 

Het congres is al meer dan een maand voorbij. Toch denk ik er nog regelmatig en met plezier aan terug. Oo de donderdagavond voor het congres was er een Mega Lace Event in de stad. Hier zaten een paar honderd mensen te klossen overal uit Sloveniƫ vandaan en natuurlijk ook verder weg. Ook deelnemers aan het congres zaten er te klossen. Zo kon men een gezin gezellig samen zien klossen.

klossend gezin tijdens Mega Lace Event.

 

Opeens zag ik een bekend kantje. Het leek sprekend op de Michailovkanten die ik enige jaren geleden had uitgezocht en geklost. Helaas de dame, die het kloste sprak alleen Russisch. Ik begreep wel dat ze niet uit Michailov, provincie Rjazan kwam maar zuidelijker. Ze kloste de kant gewoon op een schuinlopende ruit.

Michailov kant?

 

Na de vergadering en opening konden we eindelijk alles gaan bekijken. De verschillende stands van handelaren en werkgroepen, de ingezonden stukken van de wedstrijd en de landenstands. De Nederlandse stand stond helemaal in het teken van kristallen in rood, grijs en zwart.

de Nederlandse stand

 

Het publiek mocht kiezen welke landenstand de mooiste was. Helaas wij vielen niet in de prijzen. De prijs ging zeer terecht naar de Russische stand.
Ook ’s avonds was er wat te doen. Vrijdagavond een modeshow met nieuw ontworpen jurken met kloskant. Heel mooi. Helaas zijn alle foto's mislukt. Te ver weg en verkeerde belichting. Zaterdagavond was het traditionele “galadiner”. Daarvoor kleed je je natuurlijk netjes aan met wat kant, eventueel in nationaal kostuum, zoals de organisatie het het liefst heeft. Maar als je geen nationaal kostuum hebt en geen kanten jurk, doe je het eenvoudiger met een sjaal of een hoedje.

met Donna en Shemene in afwachting van het diner

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024