Prachtige kanten Christusfiguur

20 december 2016
kanten Christusfiguur

Vorig jaar kreeg ik deze prachtige Christusfigurur als kerstkaart. Natuurlijk zorgvuldig bewaard. Mischien komt het nog eens van pas. Nu proberen er iets van te vertellen. Hij komt van het kloskant Atelier Hana in Praag. Hoewel er wordt ook een kantmuseum bij genoemd en wel het kantmuseum in Prachatice, zo’n 150 km ten zuiden van Praag. Helaas wordt er niet bij vermeld wie het ontworpen of gemaakt heeft.
Wel kunnen we zeggen, dat de stijl overeen komt wat we van Tsjechische kantkunstenaars en -ontwerpers kennen, zoals Milca Eremiasova.

het kleine theater

Het kleine theater door Milca Eremiasova

kasteel st. Salvatore

Het kasteel van st. Salvatore door Milca Eremiasova


3D bal is af

7 december 2016
3D bal klaar

Omdat we gisteren kantkring hadden, heb ik de 3D bal van de Regiodag gauw afgemaakt. Het klossen was al eerder klaar en gesteven, maar hij moest nog in elkaar gezet worden.

het klossen van de 3D bal is klaar.

Het in elkaar zetten van zoiets vind ik altijd moeiljk, maar dit keer lukte het vrij snel. Wel kwam ik tijdens invoegen van de halve maantjes in het middenstukje erachter dat ik een stukje vergeten was te stijven. Besloten dat dat niet zo'n groot probleem was en dat dat stukje prima zonder stijven kon.
Mooi resultaat geboekt, al zeg ik hetzelf.

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024