Klederdracht Museum

14 februari 2017
Volendammer gezin in het Klederdracht Museum

 

Vandaag zijn we met de kantkring ’t Aemstelkant naar het Klederdracht Museum in Amsterdam gegaan. Dit museum is ca. 6 maanden geleden geopend. De klederdrachten zijn prachtig opgesteld. In de hal hing een installatie van allemaal verschillende mutsen.

installatie van mutsen

 

Persoonlijk vond ik het jammer, dat er alleen de bekende klederdrachten uit West-Nederland stonden, zoAls Volendam, Marken, Spakenburg, Bunschoten, Hindelopen en Zeeland stonden. Geen meer onbekende zoals drachten uit Drenthe, Overijssel, Gelderland of Brabant of zelfs West-Friesland. Komt misschien nog. Ze bestaan immer nog zo kort.

dracht uit Arnemuiden met kant

Demonstreren op de Handwerkbeurs

11 februari 2017
Kantplein op de Handwerkbeurs

 

Elk jaar zitten we van de kantkring “De Kantzolder” voor de OIDFA op de Handwerkbeurs in Zwolle te demonstreren. Ook dit jaar gingen we weer, maar slechts met zijn drieën. We zaten vrij achterin. Dat had het grote voordeel, dat we niet meteen na de opening van de beurs een enorme toeloop van mensen kregen. Nu kwamen ze langzamer langs. Er stond niet opeens een hele groep voor de tafel, maar steeds kleine groepjes.
Net als vorig jaar kwam er een gezin met meisjes, die graag van alles willen proberen, zo ook dit jaar. Even lekker een visje en een strookje klossen.
’T was gezellig en wat mij betreft gaan we volgend jaar weer.

 

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024