Nieuw oud project

22 maart 2017
kussen met de achtergrond voor de iepenzaadjes.

 

Nadat het project "s Gravenmoerse kant was afgerond, was het plan om met de jurk van de Kantzolder te beginnen. Helaas kleine tegenvaller. Het patroon paste niet op een vrij rond kussen van 60 cm doorsnee. Het moet op het blokkenkussen, waas nog steeds de achtergrond van de iepenzaadjes op staat. Ik ben hier al minstens een jaar mee bezig. Nu moet het dus af. Stevig doorklossen dus. Maar het gaat goed.

Project ’s Gravenmoers afgerond

2 maart 2017
oefenstuk met verschillende halve of netslagen.

 

Vandaag kunnen we zeggen dat het project ’s Gravenmoers is afgerond. In 1e instantie dacht ik dit in een maand te kunnen doen, maar het werden er 2. In die tijd heb ik wel 4 kanten geklost, waarvan 2 zelf ontworpen. Na de kanten van vorige maand heb ik deze maand een oefenstukje met verschillende halve- of netslag geklost. Het stukje staat in het boek “Kant uit Vlaanderen en ’s Gravenmoer”. Helaas staat er geen patroon of werkschema bij. Omdat mijn leerling dit graag zou klossen, heb ik het zelf uitgevogeld.
Vorige maand was ik er al aan begonnen, maar nu is het echt af. Het paneeltje met de klimop.Heet is goed gelukt, al itten er wat foutjes in de halve slag. Een draai vergeten. Dat zie je dan pas als je zover bent, dat je daar de spelden er uit haalt. Vaak ben je dan al zoveel verder, dat je geen zin meer hebt om het stuk terug te klossen. Laten zitten dan maar. Onvolkomenheden komen ook in de natuur voor.

Klimop in ’ls Gravenmoerse kant

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024