Algemene Ledenvergadering LOKK

29 april 2017
een van de sieraden om te klossen

 

Vandaag was de Algemene Ledenvergadering van de LOKK. ’s Morgens begonnen we met de echte vergadering. Er waren geen schokkende dingen te bespreken, dus het ging redelijk snel.

kleedje van Jo van Doornik

 

Op de tafel van de stichting Cultureel Erfgoed lagen kanten gemaakt door Jo van Doornik en Paula van Asterode, die het afgelopen jaar zijn overleden.

strook van Paula van Asterode

 

’s Middags was er zoals gebruikelijk een workshop. Ditmaal konden we sieraden klossen om tijdens de jubileummanifestatie volgend jaar te dragen. De keuze was tussen 2 corsages en 2 hangers.

hanger en corsage

 

Ik ben met de corsage begonnen in rood.


Klossen iepentak is af

26 april 2017
het klossen is af

 

De tak is helemaal overgeklost. Alle zaadjes zitten eraan. De inlegdraden zijn afgeknipt en de paren afgehecht. Nu nog de klosjes eraf knippen. Dan een passende lijst zoeken met achtergrond waarop het geheel gemonteerd kan worden. Ik heb bedacht om het wel in te lijsten maar zonder glas, wel eventueel een passepartour. Hangt er een beetje van af, wat de kanten gaan doen. De onderkant was heel erg opgekropen, maar gisteren kon ik hem toch weer goed opspelden.
Ik heb er totaal lang over gedaan. Het ontwerp is al uit 2015, ben in 2016 begonnen met het klossen van de zaadjes. Het heeft ook lang tussendoor stil gelegen. Ik moet toch proberen meer meteen af te maken en zo weinig mogelijk tussendoor te klossen. Maar ja, ik weet nu al dat dat niet altijd zal lukken.


Iepentak vordert

12 april 2017
de iepentak wordt overgeklost.

 

Nadat de achtergrond helemaal af was, heb ik hem overgezet op mijn rolkussen. In eerste instantie om op het blokkenkussen een ander project te beginnen, maar dat kan ook beter op de rol. Dus nu eerst de iepentak afmaken. De tak wordt overgeklost op de Lutacmanier met vulling en een bovengrond van halve slag. Dan wordt het niet zo massief als met linnenslag.
Helaas kreeg ik de afgelopen week last van mijn rug, dus lag het project weer even stil. Nu kan ik langzaam weer beginnen.Ik ben al bijna bij de plaats waar het eerste zaadje er aan moet. Wordt nog spannend of dat gaat zoals ik denk dat het moet.

 

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024