Tussendoor project

30 augustus 2017
tussendoor project begonnen

 

Meteen na het afmaken van de kubus kwam een nieuw project op mijn weg. Mijn blauwe zomerjurk heeft een gaatje op de rug. Ik heb besloten om dit te stoppen en er een torchon band over te maken, waarschijnlijk rondom. Kan ook nog wel alleen het rugpand worden.
Het ontwerp heb ik gemaakt, gebaseerd op het kant wat aan de jurk zit. Gelukkig heb ik de afgelopen weken wel wat kunnen klossen. Heb nu ca. 30 centimeter. Voor alleen het rugpand heb ik ca. 45 centimeter nodig en voor rondom ca. 90. Klos nog even voort.

al 30 cm. kant

 

Het is wel een tussendoor project, want ik moet ook gaan beginnen aan de hartjeskant voor de OIDFA. Daar begin ik volgende week aan. Dan moet ik maar kijken of ik veel verder met het kant voor de jurk ga, of dat ik het bij het rugpand hou. Waarschijnlijk is het rondom mooier en blijf ik er tussendoor aan klossen.


Ook de kantkring ’t Aemstelkant bereidt zich voor.

10 augustus 2017
de kubus is klaar

 

Het is zomer en ik klos toch niet zoveel als ik zou willen. Veel werk in het Rosarium van het Vondelpark en bijna elke week zomerklossen. Maar ook voor ’t Aemstelkant moet geklost worden. In een nummer vorig jaar van Die Spitze stond het patroon van het kubus. Dat wil zeggen, het was een afdruk van een scan van het kloswerk. Het was niet eenvoudig om daar op te klossen, maar wel goed moegelijk.
Het oorspronkelijke kloswerk was in 2 kleuren met een sierdraad er door. Eerst had ik gedacht om dit ook in 2 kleuren te doen. Voor de sierdraad had ik een rood lintje gevonden en voor de dunne draden edelstaaldraad en koperdraad. Helaas het dunne koperdraad was niet sterk genoeg. Na de eerste slagen bij het opzetten brak het al. Niet mee te klossen, dan maar alleen edelstaaldraad. Gelukkig ging dat goed.

 

Het in elkaar zetten met edelstaaldraad was niet eenvoudig. Bij het minste of geringste kwam er een knikje in het draad en was het moeilijk door het kloswerk te trekken. Maar voorzichtig werken en ook soms een beetje rukken doet wonderen. En de kubus zit nu mooi in elkaar.

 

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024