Hoedje af

28 december 2017
hoedje af

 

De tweede helft van het hoedje ging voorspoedig. Het is af. Na het stijven kon ik het snel in elkaar zetten. Misschien kan ik het meenemen naar de Handwerkbeurs in februari in Zwolle. Dan ga ik samen met Lia, Christa en Bep weer voor de OIDFA demonstreren. Ik heb ook nog een kop waar het op kan staan.
Ik ben ook meteen met iets nieuws begonnen. Een kristal voor de kringenpresentatie van ’t Aemstelkant tijdens het jubileumfestival van de LOKK in april in Deventer.

1e helft van het kristal

 

Zo gaan we van het ene naar het andere project en blijven we bezig.

Hoedje van . . . . de OIDFA

13 december 2017
1e helft hoedje af

 

De laatste contactdag van de OIDFA op 28 oktober van dit jaar kregen een workshop “hoedje van . . ” Het was de bedoeling een hoedje met de Nederlandse valg te klossen eventueel om op het Lace Event volgend haar in Zaandam te dragen. Ik had besloten om het benodigde garen als pakketje op de contactdag te kopen. Dat hield in, dat ik de grootste ging maken. Omdat ik het niet in stroken wou doen, dan krijg je toch verschillen met aanhaken, doen ik het in één keer. Dat houdt wel in, dat je op een geven moment een enorme hoeveelheid klosjes op je kussen hebt liggen.

werken aan de 2e helft van het hoedje

 

Om het aantal een beetje in de hand te houden probeer ik rechts zo snel mogelijk een kleur af te hebben, zodat ik die vast kan afhechten.
De 2e helft schiet al mooi op. De rechter rode strook is al afgehecht. De rechter witte is ook bijna klaar.


© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024