Jurk met kant

31 januari 2018
achterpand met kant

 

Met de kantkring “De Kantzolder” en de groep Amsterdam van de NKO maken we een jurk voor de presentatie tijdens het Kantfetival van de LOKK in Deventer. Ik heb de jurk ontworpen met daarin kant in smal Idria. Alle stukken zijn geklost, de jurk grotendeels af. Ik ben nu bezig de kanten in de jurk te zetten. Om de stof er goed uit te knippen naai ik de kant in met de dubbele kastjessteek. Niet onzichtbaar, maar de stof is meteen afgewerkt. Dit is het laatste deel: het achterpand. De kant voor het voorpand zit er aan vast, dus dat gaat in één moeite door. Ben nu op de helft hiervan.


8 vlak

10 januari 2018
8 vlak

 

Ook voor de kringenpresentatie van ’t Aemstelkant een 8-vlak geklost. Het patroon staat in een oud nummer van de Kantbrief (nr. 4 uit 2009). Het was redelijk eenvoudig en het kloste erg snel. De kleur op het klosje leek donker goud, was officieel koper, maar is toch wel erg bruin uitgevallen. We zullen zien of we hem kunnen gebruiken.
Ik had nog een klein probleem met het stijven. Normaal stijf ik dit soort garen met sterk fixerende haarlak. Maar de spuit of pomp van de bus die ik had, was kapot. Gauw een nieuwe gehaald, maar die is lang niet zo sterk. De kant was niet erg stijf. Dus voorzichtig in elkaar naaien. Zorgen dat het niet te veel indeukt. Is redelijk gelukt.


12 vlak

3 januari 2018
12 vlak

 

Met de kantkring ’t Aemstelkant maken we voor het jubileumfestival van de LOKK kristallen. Dit is een kristal met 12 kanten. Het patroon heb ik gevonden op Printerest. Het was heel makkelijk te maken. Alleen moest ik uitvogelen hoe ik van de ene helft naar de andere ging. Uiteindelijk vond ik een oplossing aan een kant een paar afhechten en aan de andere kant een paar bijhangen. Daarna kon ik weer rustig verder klossen.

12 vlak nog op het kussen

 

Ook het in elkaar zetten kon achter elkaar door. Sommige naden dubbel naaien om naar de volgende te kunnen.


© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024