De laatste maanden in vogelvlucht.

2 mei 2018
zakje OIDFA workshop

 

Ik heb al bijna 2 maanden niets meer geschreven, terwijl er juist heel veel gebeurd is. Maar dan gun je je eigenlijk geen tijd om te gaan zitten en schrijven. Steeds is er iets wat belangrijker is of schijnt.
Op 24 maart was de OIDFA contactdag in Maarn. De workshop daar gaf het patroon voor een etuitje voor papieren zakdoekjes. Achterkant geklost, de voorkant geborduurd. Ik ben het kloswerk begonnen, maar zag mij zelf eigenlijk geen papieren zakdoekjes in een etuitje stoppen. Van een paar leerlingen kreeg ik de suggestie om het als zakje op een bloes te maken. Het is nu af, nu de bloes nog. Patroon zoeken, stof kopen en naaien. Moet allemaal nog gebeuren.
In 19, 20 en 21 april was het jubileum festival “Kantjuwelen” van de LOKK in Deventer. Daar moest ook het nodige voor gedaan worden. Bij het ’t Aemstelkant hadden we als thema “de Grot van Alibaba” gekozen. Daarvoor moesten kristallen worden geklost, juwelen en goudkanten opgezocht. Het resultaat was heel leuk.

Grot van Alibaba in Deventer

 

Voor de Kantzolder heb ik een hele nieuwe jurk ontworpen, zowel de jurk zelf als het kant. Gelukkig hoefde ik niet alles alleen te doen. Iedereen van de Kantzolder en de groep Amsterdam heeft een deel geklost. Christa en Lien hebben geholpen met het naaien.Op het resultaat ben ik best trots.

de jurk helemaal klaar

 

Deze jurk werd samen met eerder gemaakte kleding tentoongesteld: de Bruidsjurk gemaakt voor het OIDFA congres in Japan en Mauritsje, gemaakt voor de LOKK tentoonstelling in museum Flehite in Amersfoort.

stand Kantzolder

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024