Blauwe jurk af

29 augustus 2018

Het kant voor mijn blauwe jurk is eindelijk af en opgenaaid.

de blauwe jurk af

 

Vorig jaar al had ik besloten een kant om de taille van die jurk te maken, omdat er een gaatje op de rug zat. Ik had niet dezelfde kleur en dikte van garen als voor de originele kant gebruikt werd. Ik heb een dunner garen uitgezocht iets lichter als de jurk. Het ontwerp voor de kant is wel gebaseerd op de kant, die op de schouders van de jurk zit.

de kant

 

Nu maar hopen, dat het nog mooi weer wordt. Nu kan ik verder met de vierkantjes in ’s Gravenmoerse kant voor de tentoonstelling van ’t Aemstelkant volgend jaar.


OIDFA evenement “We Love Lace”

15 augustus 2018

Na de cursus in ’s Gravenmoerse kant begon vrijdag 10 augustus het OIDFA evenement “We Love Lace” bij Taets in Zaandam. Tine had mij en Rit gevraagd om samen met haar bij de kassa te zitten en de dagkaarten te verkopen. In verband met vertraagde bagage van Japanse deelnemers kwamen we pas om 10.00 uur bij Taets aan. Kantkring “de Kantvlinder” was al bezig met hun jubileumviering bij de koffiehoek. Tine moest nog even naar huis om iets te halen. Het was meteen druk en Rit en ik werden in het diepe gegooid. Druk, druk en nog niet helemaal goed voorbereid, maar we hebben het gered.
Na de eerste drukte hadden we tijd om om beurten rond te kijken. Op de markt en bij de wedstrijdstukken.

wedstrijdstuk uit Slovenië

 

Vrijdagavond was het OIDFA diner ook in Taets. Voor die nacht had ik een hotel in Zaandam geboekt, zodat ik niet nog laat met de trein en bus naar huis hoefde. Het was erg gezellig aan een tafel met alleen Engelsen en 1 Belgische. Het eten was lekker en de act was leuk.

de viool act op het diner

 

Een violiste met haar leerlingen van klein tot groot. Na het eten goot het. Dus het was hollen naar de bus, die ons terug naar het Inntel hotel bracht. Die nacht lekker in het hotel geslapen en de volgende dag om 09.00 uur weer naar Taets en weer achter de kassa.
Ook die dag hebben we weer tijd gemaakt om rond te kijken. Nu ook bij de landenstands. Er was prachtig werk uit Ierland.

deel landenstand van Ierland

 

En uit Australië.

landenstand van Australië

En natuurlijk de winnende stand van Slovenië.

winnende stand van Slovenië

 

Als laatste het Farewell Meal in het Inntel hotel en het Event was afgelopen. Het waren 2 vermoeiende dagen, die ik toch anders beleefd heb dan andere congressen. Je stond wat dichter bij de organisatie en voelde je daarvoor ook een beetje verantwoordelijk. Het was zeker de moeite waard. Nu 2 jaar wachten en dan misschien naar Estonië.


OIDFA cursus ’s Gravenmoerse kant

8 augustus 2018
mijn kussen met het 1e vierkantje

 

Maandag begon het grote kant evenement van de OIDFA in Zaandam. Toen begonnen de 4 verschillende cursussen, naaldkant, borduren met klosjes, breien en klossen en ’s Gravenmoerse kant. Ik had me voor de laatste opgegeven. Deze cursus werd gegeven door Hanneke Troost, die zich even afvroeg wat ze me nog moest leren. Dat viel nog wel mee, zoals het begin en einde van een blok in halve slag of linnenslag.
We hadden een leuke groep, al waren we misschien wat stil, zoals wel gezegd werd. Iedereen was heel geconcentreerd bezig. De speciale halve slag in het ’s Gravenmoers is niet makkelijk als je het voor het eerst doet. Ook al heb je het al eerder gedaan, moet je toch goed concentreren.

de klas

 

Het licht in de ruimte was niet al te best. Helaas kon dat niet opgelost worden. Ik heb een vierkantje gemaakt. Toen ik het gisteren moest afhechten, ben ik maar in de koffieruimte gaan zitten. Daar was het licht veel beter. Het afhechten ging niet helemaal goed. Toch te veel afleiding en een draad die op het laatst brak. Ik heb de draden nog maar niet kort afgeknipt. Misscjien kan ik het later nog verbeteren.

mijn 1e vierkantje is af

 

Nadat het 1e vierkantje af was, ben ik met een 2e begonnen. Niet weer lichtblauw, maar geel. Dat was wat beter zichtbaar. In dit vierkantje zit de knipschaar, die ik nog nooit had gemaakt. Een goede oefening dus. Toen vanmorgen de cursus afgelopen was, was ik net voorbij de 1e hoek.

voortgang 2e vierkantje

 

De cursus is afgelopen. Er is weer een blaadje in mijn OIDFA paspoort gevuld.

nieuw blaadje in mijn paspoort

 

Nu een dag rust en dan begint het echte Lace Event met een grote kantmarkt, tentoonstellingen en waar het eigenlijk allemaal om draait de Algemene Ledenvergadering van de OIDFA. Het Lace Event is op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus.


© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024