’s Gravenmoerse kant

20 september 2018
1e vierkantje in ’s Gravenmoerse kant

 

Met onze kantkring ’t Aemstelkant zijn we bezig om onze jubileumtentoonstelling volgend jaar voor te bereiden. Een onderdeel zal zijn vierkantjes van iedereen in verschillende technieken. Omdat ik tijdens de OIDFA workshop al met begonnen ben met vierkantjes ’s Gravenmoerse kant heb ik besloten om dit uit te werken. Tijdens de workshop heb ik er een afgemaakt en ben met een 2e begonnen.

2e vierkantje

 

Deze is iets groter en ik heb hem in het geel geklost. Het moeten er 9 worden. Ik heb nu besloten om 3 blauwe van ongeveer dezelfde afmetingen te klossen, 3 gele en 3 groene. Dat zijn niet allemaal vierkantjes van de workshop, maar ik moet ook zelf ontwerpen. Anders haal ik het aantal niet.

de 3 blauwe vierkanten

 

Ik ben nu met een groene bezig en heb al weer een gele ontworpen. Die komt hierna.


Zaans Museum

13 september 2018
poster kanttentoonstelling

 

Omdat de kanttentoonstelling in het Zaans Museum, die ter gelegenheid van OIDFA evenement in Zaandam was ingericht, nog loopt, zijn we met de kantkring ’t Aemstelkant er naar toe gegaan. Het is geen grote tentoonstelling maar wel verrassend. Toen we de poster in de zaal zagen, dacht ik, geen kant te zien. Onder de poster was een grote ladenkast. In die laden zaten leuke kanten.

Beverse kant

 

Zoals een mooie Beverse kant, die ongetwijfeld als mutsenkant is gebruikt en een leuk kindermutsje met bijbassend kant.

kindermuts

 

Ook elders in het museum vond je kant, zoals op die schilderij van een Zaanse dame.

portret Zaanse dame

 

Naast de baaien rokken en sitsen jakken hingen een paar onderjurken met kant of was het heel fijn borduursel. Waarschijnlijk is het het laatste. Helaas kon ik de weerspiegeling van de tl-verlichting op de foto niet vermijden.

onderjurk

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd: 4-01-2024