Weer verder met de vierkantjes.

22 februari 2019
7e vierkantje in ’'s Gravenmoerse kant

 

Na alle commotie over de lekkage in de kelder en de daarbijhorende opruimacties kon ik weer wat klossen. Ik ben begonnen met het 8e vierkantje in ’s Gravenmoerse kant voor de tentoonstelling van ’t Aemstelkant. Deze wordt net als de laatste geel.
Tussendoor mag ik voor 2 andere kringleden vierkantjes tekenen. Voor de ene worden dat vierkantjes met verschillende torchon gronden en voor de andere torchon vierkantjes met verschillende motieven. Ben dus lekker druk.

patroon torchon vierkantje met motieven

We moeten de kelder nog verder opruimen. Daar zullen nog wel meer kantklosspullen te voorschijn komen. Hoewel, het zal niet veel zijn. Het meeste staat toch al boven of is al richting lokkertjes. Na de kelder zal ik aan weer aan de serre moeten beginnen met de boekenkasten.

Opruimen en afmaken

7 februari 2019
vierkantje in ’'s Gravenmoerse kant

 

In de maand januari is er weinig gebeurt en heb ik ook geen blog geschreven.
Gelukkig heb ik nu weer wat te melden. Mijn 7e vierkantje voor de tentoonstelling van ’t Aemstelkant is af. Het hoeft alleen nog maar van het kussen gehaald te worden. Ik moet er nu nog 2 maken. Dan is dat project af.
De 1e helft van januari moesten de lessen weer opgestart worden en heb ik zelf eigenlijk weinig geklost. DAt komt ook omdat ik met de vernieuwing van de website van de OIDFA bezig ben. Daar gaat best wel veel tijd in zitten. Die tijd zit je achter de computer en niet achter je kussen. Die tijd heb ik ook alleen maar het hoognodige aan mijn eigen website gedaan. Verder dan de agenda bijwerken kwam ik niet.
De laatste paar weken waren we druk met onze kelder. Door een verbouwing bij de buren ging het daar lekken. Het grondwater kwam door de muren en de vloer naar boven. Er moest dus gedweild worden. Een goede bijkomstigheid was en is, dat er ook opgeruimd moet worden. Dingen moeten van het water gered worden door ze hoger te zetten en op andere plaatsten. Ik heb flink wat kantkloskussens en jaargangen van kantbladen weggedaan. Gisteren zijn ze opgehaald, zodat ze weer bij de Lokkertjes verkocht kunnen worden. Hopelijk gaan andere mensen ze weer gebruiken.
Op bijna alle kussens zat nog werk; meest van de vorige eigenaren. Het meeste zat met wat roestige spelden vast en heb ik weg gedaan. Eén van die kanten was een Honiton kleedje, wat bijna af was. Toen ik dat kussen net kreeg, had ik het idee om het af te maken. Dat is er echter nooit van gekomen. Ik heb het wel bewaard net als de prikking, waarop stond, dat het een ontwerp was van Henk Hardeman.

Honiton kleed

 

Verder kwam op één van mijn eigen kussens een ketting te voorschijn, die ik al in 1995 had ontworpen voor een wedstrijd met als onderwerp “de vier jaargetijden”. Dit was de herfstketting. Ik was er natuurlijk te laat aan begonnen en ben gestopt omdat het toch niet op tijd af kwam en er ongetwijfeld iets anders tussendoor kwam. Nu vraag ik me af, waarom heb ik hem niet afgemaakt. Ik heb hem toch van het kussen gehaald, want ik heb het garen ergens anders voor gebruikt en weet nu niet zeker of ik nog genoeg heb. Toch ben ik wel van plan om hem opnieuw te maken. Wanneer is nog een grote vraag. Eerst mijn werk voor de tentoonstelling af en daarna pas aan andere projecten beginnen.

herfstketting

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd 4-01-2024