Binche hoekje af

13 juni 2019
Binche hoekje

 

Het hoekje van het zakdoekkantje in Binche is eindelijk af. Meer dan een maand over zo'n klein stukje gedaan. Natuurlijk het is dun garen, veel klosjes en ik had al lang geen Binche geklost. Maar toch . . .
Binche klossen gaat echt via een werktekening. Aan het patroon, zeker als je nog niet zo ervaren in de kantsoort bent, valt weinig af te lezen. Het is lang niet altijd duidelijk wat je moet doen. Op deze prikking bv. staan stippen op plekken, die je op de werktekening niet terug vindt. Uit de tekst blijkt dat dat punten voor steun- 0f hulpspelden zijn, die je helpen de kant recht te houden. Ik las dat natuurlijk te laat en heb ze niet gebruikt. Als ik het resultaat bekijk, kan het ook zonder.
Het is jammer, dat zo'n projectje zo lang duurt, maar mijn leven bestaat uit meer dan kantklossen. De laatste tijd had ik het druk met de voorbereidingen voor een concertje van ons koor. Ik moest er zingen en fluiten en hielp met de organisatie. Het ging allemaal goed. Nu kan ik me weer meer op andere dingen, zoals het kantklossen richten.

in actie tijdens het concert

© Gon Homburg. Laatst gewijzigd 4-01-2024