Weer een vierkantje af

10 juli 2019
Het voorlopig laatste vierkantje

 

Zoals ik vorige week al schreef, was ik nog steeds vierkantjes aan het klossen. De voorlopig laatste is nu af. Gisteren afgehecht en gesteven. Vanmiddag de spelden eruit gehaald.
Meteen met een volgend project begonnen. Het is mijn bedoeling deze zomer vooral aan eigen projecten te werken. Hoewel, die projecten zijn wel voor de LOKK projecten op het Textielfestival in Leiden volgend jaar en voor de OIDFA stand op het congres in Tartu volgend jaar.
Een van de LOKK projecten is een kunstenaarproject. Dit wordt een kwal gemaakt door een kunstenares. De leden klossen de tentakels. Daar ben ik vanmiddag aan begonnen. Ik gebruik het eenvoudigste patroon van “Dick durch dünn” van Ulrike Völker. Het was eigenlijk te breed, dus heb ik het op de toegestane breedte aangepast. Het moet met een bundel beginnen. Dat leverde wel wat hoofdbrekens op, maar het patroon zelf ook. Ik heb nog moeite om de dikke draden op hun plek te houden. Het zal op een gegeven moment wel lukken, hoop ik.

Begin van mijn kwaltentakel

 

Gisteren werden mijn canvassen gebracht. 9 canvassen om mijn 9 vierkantjes op te bevestigen. Hoe precies weet ik nog niet. Zal toch ook die canvasssen aan elkaar moeten maken. Mag ik ook nog even over puzzelen.

de canvassen

Hang Hang

4 juli 2019
Hang Hang

 

Vorige week waren we met een van mijn lesgroepen naar Sterksel. Daar woont een oud-leerling die, toen ze in Amsterdam woonde, deel uitmaakte van deze groep. We gaan er nog elk jaar naar toe. Iets leuks doen en daarna asperges eten. Vroeger namen we altijd ons kussen mee, maar de laatste jaren doen we ook veel andere dingen, zoals manden vlechten, stro vlechten, musea in de buurt bezoeken en dit jaar een Hang Hang maken. Dit is een versiering, die in nieuwe huizen en bruggen wordt gehangen als symbool van geluk en voorspoed. De oorspronkelijke Ji Xiang Hua is veel groter als het exemplaar, dat ik heb gemaakt. De laatste bestaat alleen uit hexahedrons, die met garen omwikkeld zijn. Gelukkig voor ons heeft Ien Rappold dit op een van haar reizen in China goed bestudeerd, uitgedokterd hoe ze gemaakt worden en dit ook in een klein geschriftje uitgelegd.
Momenteel ben ik nog steeds vierkantjes voor de tentoonstelling van de kring in oktober aan het klossen. Nu om een kringlid te helpen haar vierkantjes af te krijgen.

vierkantje voor de tentoonstelling

©2023 Gon Homburg. Laatst gewijzigd 12-10-2023