Vooruitgang

27 augustus 2019
de kwaltentakel tot nu toe

 

Het gaat met deze voornemens net als de nieuwjaarsvoornemens. Je begint vol goede moed, maar al gauw komen er allerlei dingen tussen. Langzamerhand begint er ook weer van alles: zingen in de cantorij, de kantkloslessen, etc.
Afgelopen weekend eventjes er tussen uit geweest naar Dwingeloo. Die tijd kan je niet klossen en bezig zijn met je website. Maar die tijd kun je gebruiken om je te ontspannen. Dat hebben we ook gedaan.

de heide bij Dwingeloo

 

Toch mag ik niet klagen. De kwaltentakel is nu 43 cm lang. Er staan al 3 boekrecensies op de site en er zit al 1 vierkantje op een canvas. Tussendoor moest ik ook nog even kleinzoon helpen met zijn kantkloswerkje. Is eigenlijk te moeilijk, want er moet veel aangehaakt worden. Maar hij is er blij mee.

Rosarium Vondelpark

 

Volgende week beginnen de lessen weer. Deze moeten worden voorbereid. Daarom ben ik druk bezig met Binche lessen. Verder zijn er 2 leerlingen gestopt, maar ook weer 2, misschien wel 3 nieuwe beginnen.

binche zakdoekkantje met bolletje

Voornemens

15 augustus 2019
de kwaltentakel tot nu toe

 

Zoals zo velen maak ook ik in de vakantie plannen voor het nieuwe seizoen. Of alles wat je wil, lukt, is een tweede. Je moet ook accepteren dat het misschien niet allemaal gaat zoals je wilt. Ander worden de goee voornemens een belasting, die je zeker niet wilt. Allereerst wil ik veel gaan klossen, zoals de kwaltentakel voor het object van de LOKK op het Textielfestival, een waaier voor het Textielfestival, een pararpluutje voor het OIDFA congres. Helaas allemaal dingen met tijdsdruk.
Ik heb beloofd een binchecursus voor te bereiden voor een leerling. Zowiezo moeten de lessen voor september weer voorbereid worden. De leerlingen moeten even een reminder krijgen, wanneer hun lessen weer beginnen.
De tentoostelling van ’t Aemstelkant moet verder worden voorbereid. De vierkantjes op canvas zetten; bedenken hoe de canvassen aan elkaar bevestigd worden en hoe ze op te hangen. Plus natuurlijk kijken wat er verder nog tentoongesteld moet worden.

het 1e vierkant op het canvas

 

Ik wil boekrecensies op mijn site zetten. Dat betekent, dat ik meer kantboeken moet gaan bekijken en lezen.
De regiodag in november moet worden voorbereid: brieven aan kringen de deur uit, opgaves ontvangen en bevestigingen aan de deelnemers sturen.
Kortom de komende maanden hoef ik me niet te vervelen. Hopelijk vind ik nog genoeg tijd hiervoor naast het werken in de rozentuin.

Rosarium Vondelpark

4-kant aan de wand

9 augustus 2019
poster 4-kant aan de wand

 

De kantkring ’t Aemstelkant bestaat dit jaar 35 jaar. Ter gelegenheid daarvan richten we een tentoonstelling in: 4-kant aan de wand. De 4-kanten en andere werken van de leden zijn te zien van 12 oktobr tot 30 november in de OBA, Waterlandplein 302, Amsterdam-Noord. Vandaag moest de poster en het persbericht naar de bibliotheek. Dat was even hard werken, maar het is gelukt.


© Gon Homburg. Laatst gewijzigd 4-01-2024