Ledencontactdag LOKK

26 september 2019
ledencontactdag 2019

 

Afgelopen zaterdag was de ledencontactdag van de LOKK in Maarn. Eerst kwam Merian iets vertellen over het Textielfestival komend jaar in Leiden. Ze riep de leden op om ook vooral aan het ledenproject van de LOKK mee te werken en een kwaltentakel te klossen. Die van mij was al af en heb ik bij Liesbeth ingeleverd.
Tijdens de workshop gingen we een waaiertje klossen voor op een naaldenboekje. Helaas voor een aantal waren er meer mensen gekomen dan opgegeven waren en dat dus te weinig naaldenboekjes waren. Fijn dat er zoveel mensen waren, jammer dat niet iedereen zich opgegeven had. Ik greep dus naast een naaldenboekje. Nu vind ik dat niet zo erg. Naaldenboekjes gebruik ik eigenlijk niet en in plaats daarvan kreeg ik een extra patroontje.Ik had voor het waaiertje in Torchon om en om gekozen. Eenvoudig, toont en is gauw klaar.

waaiertje

 

Tijdens de ledencontactdag waren er waaiers van de Stichting Cultureel Erfgoed te bewonderen.

waaiers Cultureel Erfgoed

 

Gelukkig was vorig week de voorbereiding op de les Binche met het bolletje afgekomen. Nu hopen dat het bij de leerling ook lukt.

Binche les 3

 

Tussendoor moet ook nog “even” een applicatie op mijn trui geklost worden. Er zit een gaatje in, waar je mooi een blaadje Brugs Bloemwerk op kan zetten.

trui

Kwaltentakel af

12 september 2019
de kwaltentakel af

 

De kwaltentakel is gisteren afgekomen. Ik moet hem alleen nog van het kussen halen. Dat is 1 ding afgewerkt.
De voorbereiding voor de Binche lessen vorderen gestaag. Nog een rapport klossen, dan kan ook deze van het kussen.

het hoekje om

 

De laatste week van de vakantie was onze kleindochter een paar dagen bij ons. Haar kantkloskussen kwam mee. Ze is een haarversiering aan het maken uit Kinder Leicht und Spitze.

haarversiering in wording

 

Volgende week ga ik naar de ledencontactdag van de LOKK. Het kleine kussen mee, 20 paar klossen opwinden. Ik hoop dat het niet te veel werk is, zodat het er tussendoor kan.


© Gon Homburg. Laatst gewijzigd 4-01-2024