Tentoonstelling te bezichtigen

17 oktober 2019
poster 4-kant van de OBA

 

Afgelopen zaterdag hebben we de tentoonstelling in de bilbliotheek aan het Waterlandplein ingericht. We waren met veel en de ruimte was niet zo groot, dus we waren redelijk snel klaar. De hangplekken waren zo hoog, dat alleen de grote vierkanten er konden hangen. Anders zie je niet meer wat er hangt. Ook het mozaiek wat we jaren geleden met de kring gemaakt hebben, hangt er.

mozaiek

 

Zoals gezegd kwamen er ook vierkantjes in de vitrine terecht.

de vitrine

 

We hebben in verband met een kleine indicatie naar de educatie in de kant de torchonstroken van Miep en mij in de vitrine neergelegd. Net als het stalen boek van Tante Marie. Dit heeft ze gemaakt tijdens haar opleiding aan de Kunstnijverheidsschool van het Rijksmuseum.Er staat ook een miniatuur kantkloskussen. Als lekkermakertje een schaal met gekloste cupcakes.

gekloste cupcakes

Voortgang tentoonstelling en projeten

10 oktober 2019
poster 4-kant aan de wand

 

Aanstaande zaterdag gaan we de tentoonstelling 4-kant aan de wand in de Openbare Bilbliotheek aan het Waterlandplein in Amsterdam-Noord opbouwen. Ik heb nog geen flauw idee van de mogelijkheden daar. Maar we zullen wel zien en er iets moois van maken.De tentoonstelling is daar te bezichtigen van 12 oktober t/m 30 november.
Gisteren heb ik met Hans mijn vierkantjes op een plaat bevestigd. Eerst dachten we, dat het aan elkaar bevestigen van de canvasjes voldoende zou zijn, maar het leek Hans toch niet stabiel genoeg. In de kelder stonden nog foamplaten, die ik wel eens voor een beurs en tentoonstellingen heb gebruikt. Nu stonden ze daar maar te staan. Mooi materiaal om de canxassen op te bevestigen en zo een stabiele eenheid te krijgen.

vierkantjes

 

Voor het Textielfestival in 2020 loopt ook een ledenproject. Daarvoor is de bedoeling dat leden een waaier inleveren, die eventueel samen met werkstukken van leden van de andere deelnemende verenigingen. Daarvoor hadden de waaiers voor 1 oktober ingeleverd moeten zijn. Dat zag ik te laat en dat is dus niet gelukt. Tijdens de ledencontactdag werd er gezegd, dat ze meestal een maand uitloop geven. Dus ben ik toch maar begonnen. De tekening afgemaakt en met het klossen begonnen.

patroon bladwaaier

 

Ik had een tekening van een platanenblad gemaakt om die als bladwaaier in te sturen. Bedacht wat voor handvat er aan zou kunnen. Dat wordt een klos die voor goudkant gebruikt wordt. Die klossen gebruik ik toch niet zo vaak. Daar kan ik er wel een van missen.
De techniek is Hinojosa kant. Die heeft verschillende bandjes, die je kan gebruiken. Het gaat prima, maar of hij op tijd afkomt, is de vraag. Maar dan kan hij misschien in de LOKK stand op het Textielfestival hangen.

1e 2 delen van de bladwaaier

 

Ik vind het altijd jammer, dat je voor zoiets of voor een wedstrijd het werk een half jaar van te voren klaar moet hebben. Dan willen ze een foto en een inschrijfformulier. Dan moet je al wel in stemming ervoor zijn en vervolgens het werk half jaar netjes bewaren voor het ingestuurd kan worden.


© Gon Homburg. Laatst gewijzigd 4-01-2024